Jauri jyrähtää, osa 12: ”Ukrainalla ei ole riittävästi ilmatorjuntaa, siksi Venäjä pääsee iskemään asemiin”

Jauri jyrähtää, osa 12: ”Ukrainalla ei ole riittävästi ilmatorjuntaa, siksi Venäjä pääsee iskemään asemiin”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia vahvoja ja punnittuja puheenvuoroja sodasta ja politiikasta läntisten medioiden yksiäänisyyden vastapainoksi.

Venäjä painostaa Chasov Yarissa. Kaupunkiin on vaikea työntyä, koska se on kanavan länsipuolella. Venäjällä on kuitenkin ylivoima niin tykistössä, lentopommeissa kuin tavanomaisessa aseistuksessa, joten Ukrainan kaupungissa olevat joukot ovat istuvia ankkoja.

Syrsky on joutunut siirtämään Chasov Yarin puolustukseen lisää joukkoja muilta lohkoilta. Ukrainalla ei kuitenkaan ole riittävästi ilmatorjuntaa, mistä johtuen myös Venäjän hävittäjät iskevät asemiin.

Tässä toistuu sama kaava kuin muuallakin. Venäläiset pommittavat kaupunkia niin kauan, että se kypsyy ja kyetään työntymään kaupunkiin.

Heti kaupungin itäpuolella on iso miinakenttä, joten venäläisten on joko kierrettävä se tai räjäytettävä se pois tieltä. Chasov Yarin puolustusesteet eivät ole kummoiset, sillä niitä ei keretty rakentamaan valmiiksi viime vuonna, kun käytiin taistelua Bahmutista.

Kun Chason Yar kaatuu, pääsevät venäläiset etenemään suhteellisen vapaasti Kramatorskin ja Slovjanskin laitamille.

JAURI VARVIKKO, 9.4.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Share