Jauri jyrähtää, osa 13: ”Suomen ostovoiman takana ei ole enää kuin Itä-Eurooppa ja pikkuvaltioita”

Jauri jyrähtää, osa 13: ”Suomen ostovoiman takana ei ole enää kuin Itä-Eurooppa ja pikkuvaltioita”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia vahvoja ja punnittuja puheenvuoroja sodasta ja politiikasta läntisten medioiden yksiäänisyyden vastapainoksi.

Venäjän luottamusindeksistä voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta Maailmanpankin ennusteen mukaan Venäjä nousee PPP:llä mitattuna tänä vuonna maailman neljänneksi suurimmaksi taloudeksi ohi Japanin.

BRICS ja kehittyvät markkinat tulevat jyräämään Euroopan taloudellisesti. Tämä tulee näkymään ensisijaisesti siinä, minne näiden maiden investoinnit tulevaisuudessa menevät.

Suomen ostovoima sen sijaan heikkenee.

Meidän takana ei ole enää Euroopasta kuin muutamia Itä-Euroopan maita ja pikkuvaltioita.

Lännen kasvun tyrehtyminen on aivan täysin sen oma vika. Jos ei olisi lähdetty opettamaan Venäjälle läksyä, niin kasvu olisi jatkunut suurin piirtein aiemman mukaisena. Nyt joudutaan itse iltakouluun.

JAURI VARVIKKO, 9.4.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Share