Jauri jyrähtää, osa 1: ”Miehiä viedään väkisin rintamaan kuolemaan”

Jauri jyrähtää, osa 1: ”Miehiä viedään väkisin rintamaan kuolemaan”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia puheenvuoroja politiikasta ja sodasta läntisten medioiden yksiäänisyyden vastapainoksi.

Sotaan vaikka väkisin. Hesarin juttu on maksumuurin takana, mutta kertoo, että jokin on Suomessa muuttumassa. Pakkomobilisaatio on ollut käynnissä jo kuukausia, mutta viimeinkin asia näyttäisi tulevan jakoon meille suomalaisillekin.

Kerroin jo lokakuussa, että Zelenskyn hallinto tarvitsee uuden armeijan. Miehiä pitää nostaa vähintään puoli miljoonaa. Juttu ei etene, joten miehiä viedään väkisin rintamalle kuolemaan.

Armeijaa ei saada kasaan, joten Venäjän keräämä uusi armeija, joka koostuu noin 350 000 ukosta, ei tule saamaan vastaansa varteenotettavaa puolustusvoimaa. Ukraina saa kerättyä maksimissaan 150 000 taisteluhalutonta miestä.

Jokainen vähänkin sotaa seurannut ymmärtää, mikä on seuraus.

JAURI VARVIKKO, 31.3.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Share