Jauri jyrähtää, osa 2: ”Suomi köyhdyttää itse itsensä”

Jauri jyrähtää, osa 2: ”Suomi köyhdyttää itse itsensä”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia puheenvuoroja sodasta ja politiikasta läntisten medioiden yksiäänisyyden vastapainoksi.

Viime vuonna ero kasvoi odotetunlaisesti, etenkin Brics+:n osalta. En tiedä miksi meidän arvoekonomistit jaksavat vängätä vastaan.

Tosiasia on yksinkertainen: G7 maissa ei ole kasvua, Brics-maissa taas on ja tämä jatkuu, vaikka Kiinan kasvu hieman vähenisikin. Suomi on oma-aloitteisesti sulkenut itsensä kasvusta ulos.

Miksi poliitikkomme hölöttävät niin paljon maahanmuuton tarpeesta? Koska BKT:mme ei enää kasva. Olemme hiipuva talous, auringonlaskun maa. Kasvua saadaan aikaiseksi vain maahanmuutolla.

Sekin on lyhyt korsi, koska tilannetta ei valitettavasti enää muuteta, trendi on laskeva ja pysyy sellaisena.

Maahanmuutto tuo vain uusia ongelmia.

Nyt Suomi sulki vielä itsensä ulos Bricsin kasvusta. Emme ole uuden silkkitien päätepiste, koska olemme urpoja, rakennamme aitoja ja katkomme rautateitä, köyhdytämme itse oman maamme.

Ja koko lauma hyväksyy asian.

JAURI VARVIKKO, 2.4.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Share