Jauri jyrähtää, osa 33: ”Ukrainasta tihkuu koko ajan huonompia uutisia”

Jauri jyrähtää, osa 33: ”Ukrainasta tihkuu koko ajan huonompia uutisia”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia vahvoja ja punnittuja puheenvuoroja sodasta ja politiikasta.

Kuten viikko sitten sanoin, Venäjä leventää nyt hyökkäyskärkeään Ocheretinon kohdalla, varmistaakseen laidat ja päästääkseen syvyyteen Pokrovskin suunnalla.

Ukrainasta tihkuu koko ajan huonompia uutisia. Hallinnon rahat alkavat olla loppu, aseapu ei tule riittävän nopeasti, puolustustahto hiipuu ja pelko läpimurrosta kasvaa.

Myös sotavankien vaihto on vaikeutunut. Venäjällä kerrotaan olevan 20 000 ukrainalaista sotilasta vankina. Ukrainalla sen sijaan vain 800 venäläistä. Ukrainalaisten vankien halu tulla vaihdetuksi on myös kyseenalainen.

Ukraina joutunee antamaan vaihdossa poliittisia vankeja ja kollaborantteja, joita on noin 5000.

Jos joku on sanonut, että minä trollaan, niin Pekka Toveri se vasta trollaakin. Herra jakoi juuri oheisen kartan Venäjän suunnitelmista. Pientä paniikkia ilmassa?

JAURI VARVIKKO, 5.5.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Share