Enteilikö ristin heitto vuonna 2004 Tarja Turusen potkuja Nightwishistä?

Enteilikö ristin heitto vuonna 2004 Tarja Turusen potkuja Nightwishistä?

Sinfoniametallin suurnimen alkuperäinen laulajatar Tarja Turunen heitti ristin kaulaltaan vuonna 2004 Nemo-hittikappaleen videossa. Puolitoista vuotta myöhemmin uhkea kaunotar saikin jo potkut. Sattumaako?

Auringonlasku. Lumihiutaleita satelee harvakseltaan taivaalta. Mystisen velhon siluetti astelee halki jylhän vuoriston.

Salamoi.

Taivas on synkkä ja uhkaava. Salamointi lisääntyy. Kuvaruutuun ilmestyy eteerinen tummatukkainen nainen. Hän on ylösalaisin. Hänellä on syvät huulet.

Sormet liikkuvat pianon koskettimien päällä. Jylhästä vuoristosta kivien keskeltä nousee tummatukkainen kaunotar. Hän on Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli, syntynyt 17. elokuuta 1977 Kiteellä.

Silmä aukeaa. Vihreä pupilli on pääkallon muotoinen. Ou-nou.

Syvällä vuoristossa avoimen luolan suulla on muitakin. Kauniiseen punaiseen palttooseen pukeutunut kaunotar on mustien siluettien ympäröimä. Siluetit paljastuvat hetkeä myöhemmin Nightwish-yhtyeen miehistöksi. Marco Hietala. Tuomas Holopainen. Jukka Nevalainen. Emppu Vuorinen.

Nightwish. Tätä kirjoittaessani tämä video on katsottu YouTubessa yli 18 miljoonaa kertaa.

Seksikkään kaunottaren käsi nousee öljystä. Nainen on pukeutunut tiukkaan mustaan korsettiin ja mustiin sukkahousuihin. Kuva vaihtuu punapalttoisen kaunottaren tähdittämään yhtyeeseen. Korsettikaunotar ripustaa ristin kaulaansa. Hidastettu kuva luo dramaattisen tunnelman.

Punapalttoinen kaunotar laulaa tuulen viiman sekoittaessa hänen hiuksiaan. Naisen kasvonpiirteet ovat siloitellut, kylmät. Hän katsoo valoon. Katse tuijottaa kaukaisuuteen.

Vuorten keskellä korsettikaunotar nousee hiljalleen maan tasolta. Punapalttoinen jatkaa lauluaan lumisella aukiolla. Korsettikaunotar etenee hitaasti lumen peittämällä maalla jylhässä vuoristossa. Hänen upeat sääret heijastuvat lumen ja kuun kajastuksesta. Seksivau!

Yhtye soittaa lumisessa vuoristossa. Taivas on punertava ja synkkä, mutta salamoidenkin keskellä punapalttoinen kaunotar luo toivoa.

Yötoivoa?

Roolit vaihtuvat ruudulla. Rumpali. Kaunotar. Kosketinsoittaja. Kaunotar. Basisti. Rumpali. Kaunotar. Kaunottaren pehmeät ja siloitellut kasvonpiirteet valaisevat puoli ruutua. Rumpali lyö rumpua, sormet liikkuvat pianon koskettimilla.

Salamoiden lyödessä ja lumen tuiskutessa korsettikaunotar askelee päättäväisesti eteenpäin. Hän liitää halki tulen ja tuiskun. Hän ottaa ristin kaulaltaan ja heittää sen menemään. Katsoo kuvaruudusta kun hän nelinkontin makaa mustassa korsetissaan ja hameessaan lumen keskellä.

Pääkallosilmä katsoo jälleen.

Korsettikaunotar lähtee punertavalle taivaalle korppikotkien lennättämänä. Hänen hameensa alta eivät pilkota edes pikkupöksyt. Kohdassa 1.40 katson riettaasti korsettikaunottaren pyhimpään – vai onko se vain toiveajattelua.

Yötoivoa?

Punapalttoinen laulajatar yhtyeineen palaa kuviin. He valtaavat tilan yhdessä ja erikseen. Tukka heiluu, jalka heiluu, hevissä on menoo reiluu!

Korsettikaunotar astelee halki lumisen maan. Hänen profiilinsa näyttää katsovan pimeään tyhjyyteen. Mitä siellä on? Mitä tämä on?

Palttookaunotar laulaa lumituiskussa ja katsoo suoraan silmiin smaragdinvihreillä silmillään. Noihin silmiin voisi yksinäinen katsoja hukkua. Rakastua. Taivaalta iskevä salama karkoittaa moiset ajatukset.

Pimeässä lumisella maalla paljasjaloin tumma korsettikaunotar astelee. Hetkeksi aukiolla soittava ryhmä hänen vaelluksensa katkaisee. Seisoo jyrkänteellä valmiina hyppäämään pimeyteen. Yhtye hänen suunnitelmansa katkaisee.

Lumisella aukiolla vaaleatukkainen mies soittaa mustaa kitaraa. Hyppää mustiin pukeutunut korsettikaunotar hyiseen mereen pää edellä sukeltaen. Lumisen aukion keskellä liinaharjan kitara vinkuu vaan.

Yhä syvemmälle meren kätköissä kaunotar vain sukeltaa. Mies liinaharjainen vain lumisateessa soittaa kitaraa. Yhä vain syvemmälle nainen uppoaa. Nousee vedestä naisen kasvot toiveikkaat.

Yötoivo?

Jylhässä vuoristossa soitto jatkuu ja punapalttoinen jatkaa lauluaan. Nelinkontin ristin juurella korsettikaunotar lumista maata tuijottaa. Lumisateen keskellä punapalttoinen nainen taivaalle laulun luikauttaa.

Ristin juurella korsettikaunotar nousee kumarasta asennosta jaloilleen, itseään ristiin tukien. Vuorten keskellä punapalttoisen seireeni kaikuu valtoimenaan. Smaragdinvihreä silmä yhtäkkiä minua tuijottaa. Se tuolle ristin juurelle seisahtuneelle kaunottarelle kuuluu.

Ristejä, ristejä, ristejä laaksossa valtoimenaan. Lumisessa vuoristossa niistä ehkä lohtu löytyy. Yhtäkkiä tuo nainen ristin juurella maahan luhistuu. Laulaa punapalttoinen nainen kohtalokkaasti miesten keskellä.

Polvillaan maassa nelinkontin hän ahdistuneelta näyttää. Ei ihme, paleltumisen vaara on ilmeinen. Kosketinsoittaja lumituiskussa suu ammollaan on euforian vallassa. Rumpalikin hymyilee takoessa rumpujaan. Samalla kun korsettikaunotar vain jatkaa luhistumistaan.

Taivaalla liidellyt korsettikaunotar maahan taivaalta tippuu. Siinä samassa rytäkässä nuo mustat korpit liitävät vapauteen. Ristien keskellä tuo nainen makaa yksin kylmissään. Punapalttoisen naisen seireeni kaikuu vain. Toistakymmentä korppia punertavalle taivaalle vain liitelee.

Punapalttoinen nainen katsoo taivaalle silmiään siristäen. Silmät kiinni hän lumisateessa laulun antaa soida vaan. Nyt hän katsoo kohti, ja huokaisee. Maassa maannut korsettikaunotar katoaa kuin savuna ilmaan. Vain punertava pääkallosilmä kohti tuijottaa. Yhtäkkiä se normaaliksi muuttaa muotoaan.

Mustat pilvet väistyvät, päivä valkenee. Aurinko pilvien välistä pilkahtaa.

Nightwish – Nemo [OFFICIAL VIDEO]

Ohjaus: Antti Jokinen
Universal
2004
Metal

(Teksti julkaistu alun perin Nalle Östermanin ”Suomen seksikkäimmät musavideot” -blogissa 11.10.2011.)

Share