Merkitsivätkö Chisun kirkkaanpunaiset huulet todellakin rakkauden mökkitietä Käpylässä?

Merkitsivätkö Chisun kirkkaanpunaiset huulet todellakin rakkauden mökkitietä Käpylässä?

Mitä Chisu halusi oikein kertoa vuonna 2009 julkaistulla palkitulla videollaan kappaleestaan Baden-Baden? Sitäkö, että tie miehen sydämeen käy kirkkaanpunaisten huulien ja nahkakäsineiden kautta?

Näkymä kuvaa asvaltoitua tienpätkää, taustalla näkyy utuinen puistomaisema. Kuvaruutuun astelee jalkapari. Kauniit sääret. Kauniit kultaiset nilkkurit. Tuulessa liehuva mekko. Punainen. Rakkauden väri.

Jalkapari jää seisomaan kadulle. Jalkaparin peittää ruudun täyttävä liike. Liikkeen luo vihreä raitiovaunu. Nainen astuu sisälle raitiovaunuun. Sääret ovat verkkosukkien peittämät. Syntisen seksikästä. Nainen jää yksin nojaamaan käytävän tolppaan. Kuvataan nilkkureita ja verkkosukkia.

Syntisen seksikästä.

Raitiovaunun ikkunoissa kirkkaanpunaiset verhot. Eroottiset värit kuten kirkkaanpunainen korostavat aistillisuutta. Erityisesti punainen neilikka ja punainen ruusu korostavat puhdasta ja hehkuvaa rakkautta.

Tuo tolppaan nojaileva nainen on tämän kuvatallenteen punainen ruusu. Hän on Chisu, oikealta nimeltään Christel Martina Sundberg. Syntynyt Helsingissä 3. tammikuuta 1982.

Nyt hän seisoo raitiovaunussa kirkkaanpunaisessa takissa, käsissään kirkkaanpunaiset nahkakäsineet ja päässään leopardikuvioitu baskeri.

Nuo huulet, niin nuo ihanasti törröttävät huulet loistavat myös hekumallisina ja hedelmällisinä kuin kypsät marjat saatuaan ihanan värinsä tuosta eroottista aistillisuutta korostavasta kirkkaanpunaisesta huulipunasta.

Ou-nou.

Kaikki mitä tuo nainen tuossa kuvaruudussa viestii kuvaa suurta aistillisuutta ja hehkuvaa rakkautta. Ja nyt tuo nainen on valmis jakamaan sen kaikkien katsojiensa kanssa.

Nyt hän astelee lähemmäksi katsojaa. Kuvataan kauniita sääriä ja syntisiä verkkosukkahousuja. Kaunotar istuu vihreälle käytävän puoleiselle penkille. Ikkunapaikalla istuu mies. Mies näyttää laitapuolen kulkijalta. Tuuhea parta, repaleinen pipo, olemus on epäsiisti.

Kaunotar näyttää surulliselta. Hän katsoo laitapuolen kulkijaa säälivästi. Hän suuntaa inhonsa muuta maailmaa kohtaan kääntämällä päänsä poispäin kulkurista.

Kulkuri ja kaunotar samassa kuvassa. Kaunotar elehtii ja ilmehtii valloittavasti. Sääliä. Ymmärrystä. Hyväksyntää. Ystävällisyyttä. Ystävyyttä. Nyt nainen nousee penkiltä ja hymyilee riemukkaasti.

Hän riisuu takin yltään. Alta paljastuu valkoinen verkkotoppi. Kaunotar peittelee kulkurin kirkkaanpunaisella palttoollaan. Hän jakaa puhdasta ja hehkuvaa rakkauttaan laitapuolen kulkijalle.

Niin romanttista, niin runollista, niin kaunista.

Jalassaan kaunottarella on mustat minishortsit sekä kauniisti kimalteleva tyylikäs vyönsolki. Hän jatkaa kulkuaan käytävällä. Hän istahtaa arkisen harmaaseen jakkupukuun sonnustautuneen varttuneemman naisen viereen.

Tuo varttunut nainen näyttää ankaralta. Tylyltä. Synkältä. Harmaalta. Rakkautta hehkuvan kaunottaren olkapäät hytkyvät rytmissä. Ilo mielelle, ilo silmälle.

Kaunotar istuu jalat ristissä, pidellen polviaan punaisilla nahkasormikkailla verhotuilla kämmenillään. Vaunun etuosassa komea nuori mies lyö rumpua aurinkolasit silmillä. Mies näyttää rokkarilta. Rokkarilla näyttää olevan hieman kaljamahaa. Paidassa kasveja, kasetti, kaiuttimet ja pää.

Rock!

Rytmi on ja biitti pysyy. Kaunotar ilmehtii valloittavasti. Hän sokaisee ympäristönsä hehkullaan. Hän tuulettaa rakkautensa valloilleen koko vaunulle. Verkkosukkien peittämät sääret, rakkaudella vuoratut nahkakäsineet.

Seksivau!

Riemukkaasti kiljahtaen hän nousee käsiensä varalla ilmaan tangoista riippuen. Nopea pyörähdys ja kädet ilmaan. Hän hieroo käsiään yhteen. Pipopäinen pikkutyttö katsahtaa kaunotarta oudoksuen. Vieno hymynkaarre nousee kasvoille. Kädet ilmaan, rakkaus nousee pystyyn.

Tympiintyneen oloinen teinityttö ikkunapaikalla, toisella puolen käytävää. ”Mikä on sulla hätänä, neito hyvä, miten saisin hymyn huulilles sun”, viestii hedelmällisen rakkauden ylipapitar. Kaunotar istuu teinitytön taakse penkille, tytön hiuksia rakkauden nahkakäsineellä silittäen. Eroottinen lataus. Tyttöjen välistä ystävyyttä.

Kaunotar kumartuu teinin rinnalle vienosti hymyillen. ”Hei, mitä tehtäis, hei kertoisitsä mulle sen!” Ilkikurisesti hymyillen hän katsahtaa tyttöön. Ottaa rakkauden käsineellään leuasta kiinni, kääntäen tytön pään.

Valloittava hymy, pieni flirtti, seksivau! Kaunotar nousee vaunun penkille lupaa kysymättä. Hän on vamppi ja hänellä on oikeus, hän tietää sen. Tanssien penkistä penkkiin, käytävän halki. (Missä ovat vaunun vartijat, tällainen kansalaistottelemattomuus pitää kitkeä heti sivistyneestä yhteiskunnasta!?!)

Pyörii ja tanssii kaunotar halki käytävän. Viereisellä penkillä poika soittaa kitaraa. Kielet soivat villisti ja tyttö joraa. Liikehtii kuin siro gaselli savanneilla.

Uuh, beibe, oo-la-laa!

Kuinka estottomasti tuo kaunotar vaunussa liikkuukaan. Muut matkustat arjen harmaita statisteja vain. Mies lukee Helsingin Sanomia tylsistyneenä. Rakkauden käsineet paljastavat lehden takaa silmälasipäisen miehen pulleat kasvot.

Kaunotar vienosti katseellaan miehelle kujertaa, ”Kato nyt, mitä mussa lukeekaan!”

”Lällällieru, sulta pääsi pieru, mä rakkauden hanskakäsi oon. Mulla kauniin punaiset huulet on, sulla paljon tylsempi elämä on. Lähe messiin vaan tähän mun juttuun ihan rohkeesti vaan. Ehkä säkin silloin jotain sisältöö elämääs saat.”

Nyhverö.

Kaunotar irvistää nynnylle pullaposkelle ja palaa kiipeilemään käytävälle, kuin Tarzanin puoliso Jane konsanaan. Kaunottarella tiukka ja timmi peppu kyllä on. Matkalipun saa hän kuljettajalta. Reippaasti halki käytävän hän askeltaa.

Lyhyt pyörähdys ja lyhyt painallus nappulaan. Punaiseen kylttiin valkoinen teksti ilmestyy.

Pysähtyy. Stannar.

Kaunotar kiipeää tolppaan ja pyörähtää kuin tankotanssija ikään. Näin hän kerran vielä riemukkaasti askeltaa. Ottaa laitapuolen kulkijalta takin, povitaskuun tilalle kertalippu.

Pipopäinen pikkutyttö kaunotarta katsahtaa. Kaunotar hänelle valloittavasti hymyilee, olkapäätään hytkyttäen. Yhdessä kaksikko raitiovaunusta laskeutuu. Tyttö päätä pienempi kaunotarta on. Tyttö käätyy poispäin iloisesti hytkyen. Musiikki, rytmi, ajotie, pientaloalue, rakkauden punainen mökki kutsuvasti kutsuu.

Chisu – Baden-Baden (Official video)

Virallinen musiikkivideo albumilta ’Vapaa ja yksin’.
”Vuoden musiikkivideo” – ”Music video of the year” (Muuvi Awards 2010)
Director Misko Iho
Cinematographer Juge Heikkilä
Producer Antti Kastari
Colorist Timo Luomanen

(C) 2009 WARNER MUSIC FINLAND OY

(Teksti julkaistu alun perin Nalle Östermanin ”Suomen seksikkäimmät musavideot” -blogissa 9.10.2011.)

 

Share