Jauri jyrähtää, osa 25: ”Brasiliasta on kasvamassa iso peluri Venäjän avulla”

Jauri jyrähtää, osa 25: ”Brasiliasta on kasvamassa iso peluri Venäjän avulla”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia vahvoja ja punnittuja puheenvuoroja sodasta ja politiikasta läntisten medioiden yksiäänisyyden vastapainoksi.

Kuten pari päivää sitten totesin, maailman suurimmat ruoantuottajat ovat Kiina, Intia, USA, Brasilia ja Venäjä. USA:ta lukuun ottamatta muut kuuluvat BRICS:iin.

Näistä maista etenkin Brasilian talous on buustannut vahvasti ja on hyvin vahvalla pohjalla. Kuvasta näkyy, mitä tapahtuu, kun EU ja USA kieltäytyvät ostamasta Venäjältä. Brasiliasta on kasvamassa iso globaali peluri ja se tapahtuu Venäjän energialla ja lannoitteilla.

Maassa on 215 miljoonaa asukasta, lähes tuplaten Meksikon määrä ja se on taloudeltaan Etelä-Amerikan suurin. Lännen ja Venäjän kriisi pelaa ensisijaisesti muiden BRICS-maiden pussiin ja ne tulevat ottamaan tilansa globaaleilla markkinoilla lännen kustannuksella.

JAURI VARVIKKO, 21.4.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

Brasilian ja Venäjän välinen kauppa on kasvanut melkoisesti parina viime vuotena sodasta johtuvien talouspakotteiden seurauksena.
Share