Päivän kysymys #1: Koska Panteran Phil Anselmosta oikein leivottiin uusnatsi?

Päivän kysymys #1: Koska Panteran Phil Anselmosta oikein leivottiin uusnatsi?

No niin arvon taaperot, Jussi tulee nyt sieltä puhujanpöntöstä pois heilaamasta ja Timppa laittaa sen hakaristin takaisin Riikan penaaliin.

Tänään aiheena on natsimusiikki ja aloitetaan Panteralla. ”Homoja!”. Wille, kaikki eivät ole ole homoja, joilla on pitkä tukka.

Panteran lehdistökuva vuodelta 1987, laulusolisti Philip Anselmo kuvassa edessä. ”Wille, ei ne ole homoja, vaikka ne käyttääkin meikkiä ja hiuslakkaa, älä ole ahdasmielinen!”

Asiaan.

Päivän kysymys on: Koska Panterasta – tai oikeammin sen laulajasta Phil Anselmosta – oikein leivottiin uusnatsi?

Kiukkuinen bodari ei todennäköisesti koskaan ole herättänyt niitä hellimpiä tunteita, mutta muistissa on, että jo vuonna 1995 herra sylki tiettävästi ensimmäistä kertaa totaalista saastaa suustaan.

Rasistinen mölinä on sittemmin poistettu Youtuben videopalvelusta, mutta mielistä se ei lähde. Neulan kärjen päässä on valkoinen ylivalta.

Ja eihän se siihen jäänyt. Miksi jäisi, miehellä on mielipide ja mielipide pitää kertoa. Joka paikkaan. Tuhota ura.

Raportteja löytyy enenevissä määrin Superjoint Ritualin riveistä, on älämölöä Alamossa ja pölinää Poble Noussa. Sinne samaan Anselmon laariin menivät meksikaanit, demokraatit, hipit, mustat, kommarit ja muut. Aivan kaikki muut. Eikä kun ura palamaan. Miksi? Rasismin takia?

Kuten sillä surullisenkuuluisalla Dimebash-keikalla, missä meidän kaikkien rakastama kuulapää nosteli kättään 45 asteen kulmaan ”white poweria” julistaen, sössöttäen jälkikäteen sen olleen vain harmitonta huumoria siitä, miten velikullat olivat takahuoneessa repineet valkoviiniä ennen keikkaa.

Ja mitä teki heviyleisö? Tai tarkemmin: Mitä teki hevimedia? Eipä sitä varsinaisesti kiinnostanut. Pojat on poikia ja rapatessa roiskuu ja ainahan noita natseja täällä pyörii, ihan harmittomia velikultiahan nuo. Katso nyt televisiostakin, miten somasti Riikka, Wille ja Jussi meille hymyilee.

Tämän Anselmon kainaloiden tuulettelun myötähän Panteralta peruttiin peräti kolme keikkaa Keski-Euroopassa viime kesänä. Tuli valkoviinille siinä sitten hintaa.

Nykyäänhän bändin neljän jäsenen perässä kiertää rundeilla peräti kolme päällystakkia vahtaamassa, ettei tiettyjen herrojen kurkusta valu enää yhtään enempää miestä väkevämpää. Saatte arvuutella, ketkä ne jäsenet ovat.

Vastauksenne voitte lähettää vaikka yrtin tuoksuisin savumerkein Rievun sähköpostiosoitteeseen.

Yhtäkaikki, kaikki kunnia Panteran musiikille, jota Phil on huudoillaan ja käsimerkeillään siivittänyt. Ikävä kyllä sitä leimaa nyt ikuinen paskatahra. Se häpeällisin.

Natsi – vitun – paskatahra.

Sattuneesta syystä emme laita linkkiä Panteran tai Phil Anselmon tekeleisiin. Nyt saatte tyytyä Samae Koskisen pränikkään veisuun, sillä tänään on jo täysin normaalia olla natsi.

Ainakin Suomessa, missä Panterakin sai esiintyä täysin estoitta viime kesän Rockfestissä Hyvinkäällä.

Siellä ei tiettävästi käsimerkkejä kuitenkaan enää nähty. Ainakaan julkisesti.

Share