Amerikkalaiskaksikko Impaled Nazarenen ja Archgoatin jalanjäljissä, pikkasen hyvä!

Amerikkalaiskaksikko Impaled Nazarenen ja Archgoatin jalanjäljissä, pikkasen hyvä!

Rievun Nalle Österman ihastui kunniaa suomalaiselle hulludelle tekevän amerikkalaiskaksikon kolmosalbumiin.

Antichrist Siege Machine tulee Yhdysvalloista, tarkemmin sanottuna Virginian Richmondista, missä ei kaikesta päätellen kuunnella humppaa, Tomppaa tai Mattia ja Teppoa — ainakaan duon tuoreen kolmosalbumin Vengeance Of Eternal Firen perusteella.

Ei tämä myöskään mitään Fintelligensiäkään tai Armia ja Dannya ole, mikäli joku tohti sellaista epäillä.

Kaikesta päätellen rumpali-örisijä SB:llä ja kitaristi RZ:llä on hyvin paha olla, minkä he purkavat omaan säveltaiteeseensa. Eikä siinä mitään, tuleehan tästä hyvinkin lämmin ja mukava olo kun miettii, miten pahasti nämä herrasmiehet oikein hikoilevat taistelupanssareissaan.

Vengeance Of Eternal Fire on kaiken tämän jälkeen kaikeksi yllätyksekseni helvetin mukava, hauska ja leppoisa kiekko sitä kaikista hulluinta ja sekopäisintä mustanpuhuvaa kalmametallia – amerikkalaisittain blackened death metal – mitä ennen tätä parivaljakkoa ovat levytelleet muun muassa sellaiset aktit kuten brasilialainen Sarcofago, kanadalainen Blasphemy, amerikkalainen Deicide sekä supisuomalaiset Impaled Nazarene ja Archgoat.

Mieltä lämmittää erityisesti, miten mukavasti levyn päättävä Abyssal Hate tuo mieleen reippaat suomalaiset kansantanhut kolmen vuosikymmenen takaa eli Impukoiden vanhan kunnon Sadhu Satana -hikiklassikon.

Vaikka duolla on selkeästi soittotaitoa, haluaa se ilmaista itseään tylyin ja primitiivisin keinoin sekä riffein. Sen takia Vengeance Of Eternal Fire toimii myös verrattain tehokkaammin kuin ne aktit, jotka sotkeentuvat liiaksi pikkunäppärään mutta tylsään kikkailuun.

Kunnon mättöä sen olla pitää!

En tiedä, millaista saastaa Antichrist Siege Machinen kaksi aiempaa levyä ovat sisältäneet, mutta tämän näytön perusteella karvan päälle 25 minuuttia kestävä ja kymmenen biisiä sisältävä Vengeance Of Eternal Fire on bändin Reign In Blood.

89 /100

ANTICHRIST SIEGE MACHINE
Vengeance Of Eternal Fire
(Profound Lore)

Share