Kapinapapin matkassa, osa 2: ”Piispa siunasi pyhiinvaellukselle keskellä ostaria!”

Kapinapapin matkassa, osa 2: ”Piispa siunasi pyhiinvaellukselle keskellä ostaria!”

Riepu julkaisee Kai Sadinmaan luvalla tämän sosiaalisen median päivityksiä huhtikuussa 2024 Keski-Eurooppaan suuntautuneelta pyhiinvaellukseltaan.

Onhan tää ihmeellistä. Kun lähdet pyhiinvaellukselle, mitä ihmeellisimpiä ”sattumuksia” alkaa tapahtua.

Eilen illalla 5. huhtikuuta 2024 mulle tuli kiihkeä tarve saada siunaus mun vaellukselle. Ajatus (ev.lut)kirkkoon menemisestä ei sytyttänyt. Se tuntui liian etäiseltä ja teennäiseltä. Mietin jo meidän lähellä olevaa katolista kirkkoa, mutta ei sekään nyt osu ihan kohdilleen.

No sitten menin tänään Munkkivuoren ostarille ja kuinkas ollakaan, mun edellä kassajonossa oli Irja Askola!

Mun piispa nyt ja iankaikkisesti.

Kun mua oltiin erottamassa pappeudesta, Irja oli se, joka soitteli mulle prosessin aikana muutamaan otteeseen (vaikka ei siis ollut enää virassa) ja kyseli voinnit, perheen voinnit, taloudellisen tilanteen, yms., eli juuri niin kuin piispan pitäisi toimia eikä siis siten kuin eräs (feikki)piispa, joka erottaa pappeudesta ne, jotka uskaltavat sanoa totuuden hänen hämäristä puuhistaan ja kaksinaamaisuudestaan.

Sain siis siunauksen siinä keskellä ostaria.

Ihmisten vilistäessä ohitsemme, Irja laittoi kätensä mun pääni päälle, rukoili puolestani ja lähetti matkaan.

Aamen!

KAI SADINMAA

Kai Sadinmaa (s. 1964 Tornio) on suomalainen kirjailija ja (entinen) pappi. Kirkkoa kritisoivien näkemystensä vuoksi häntä on julkisuudessa kutsuttu ”kapinapapiksi”. Sadinmaa vihki ensimmäisenä pappina Suomessa samaa sukupuolta olevia pareja vuonna 2017, kun sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan.

Share