Aarteita vastavirran kätköistä, osa 1 – espanjalaiset Smoking Souls ja Zoo

Aarteita vastavirran kätköistä, osa 1 – espanjalaiset Smoking Souls ja Zoo

Rievun oma kulttuurininja Iuca Drap lähti Espanjan Kataloniaan laajentamaan tajuntaansa, mutta sekosi sielläkin paikalliseen jytämusiikkiin. Nyt hän tarjoilee muutamat täsmätärpit Rievun lukijoiden iloksi.

Espanja ja Katalonia eivät ole ne ilmeisimmät ilmansuunnat josta lähdetään etsimään rockin, punkin tai metallin helmiä. Minäpä tiedän toisin! Ette te musiikinystävät räjäytä päätänne – laajennatte ja sillekin veikkaukselle vahva ehkä.

SMOKING SOULS. Orkesteri väitti hajonneensa vuoden 2023 marraskuussa, mutta sosiaalinen media väittää vastaan. Oli miten oli, on yhtyeen tuorein pitkäsoitto La Cura (20222) kaikilla tavoin mestariteos. Jos pidät Suedesta, Flaming Lipsista tahi Blurista, tässä oiva bändi Tarragonan murheen aaltoihin.

Usko tai älä, mutta jos olet sairastunut huonosta musiikista, on Smoking Soulsin La Cura oiva täsmälääke. Eikä maksa mittään!

ZOO. Nämäkin hipit ovat Valenciasta. Ihme mesta. Mutta Zoo on räppibändi tautisella tykityksellä. Orkesterina bändissä on sen kymmenen heppua ja liveflow on aivan käsittämätön. Suomiräbäytys saisi ottaa onkeensa. Ei ne sitä tee.

Tällainen oli meno ja meininki Zoon keikalla Barcelonassa 2019. Huhhuh!
Zoo sai Rievun kulttuurininjan Iuca Drapin sekoamaan.
Share