Kapinapapin matkassa, osa 15: ”Hieman ristiriitainen olo tämän ’turismin’ vuoksi”

Kapinapapin matkassa, osa 15: ”Hieman ristiriitainen olo tämän ’turismin’ vuoksi”

Riepu julkaisee Kai Sadinmaan luvalla tämän sosiaalisen median päivityksiä huhtikuussa 2024 Keski-Eurooppaan suuntautuneelta pyhiinvaellukseltaan.

En ole ihan varma pyhiinvaeltamisesta täällä Caminon ranskalaisella reitillä. Toki käveleminen näissä maisemissa on hienoa ja kaikinpuolin mahtavaa, mutta tästä kaikesta tulee hieman pyhiinvaellusturismin maku.

Väkeä on valtavasti. Ehkä enemmän kuin aiemmin tähän aikaan vuodesta.

Huomaan kaipaavani hiljaisempia teitä. Tänään se itse asiassa järjestyi, kun lähdin majapaikasta aamulla vähän jälkeen kuuden, kärkijoukoissa korealaisten kanssa.

He jäivät pian jälkeeni jonka jälkeen sain kävellä ylhäisessä yksinäisyydessäni. Pääjoukko lähtee yleensä seiskan pintaan.

On siis jatkettava samalla tavalla. On myös edettävä pidemmälle kuin muut, koska suurin osa porukasta yöpyy samoilla paikoilla ja ne ovat yleensä parinkymmenen kilometrin sisällä.

Tänään kävelin 32 kilsaa ja huomenna 40, jos jalat on kunnossa. Eli vähän ristiriitainen olo on ollut paikoin tämän ”turismin” vuoksi.

Toisaalta jokainen on täällä omalla vaelluksellaan, omine kaipauksineen ja kysymyksineen. Niin myös minä, ja se on pidettävä mielessä, ettei hukkaisi oleellista.

KAI SADINMAA, 23.4.2024

Kai Sadinmaa (s. 1964 Tornio) on suomalainen kirjailija ja (entinen) pappi. Kirkkoa kritisoivien näkemystensä vuoksi häntä on julkisuudessa kutsuttu ”kapinapapiksi”. Sadinmaa vihki ensimmäisenä pappina Suomessa samaa sukupuolta olevia pareja vuonna 2017, kun sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan.

Kai Sadinmaa pyhiinvaeltaa mieluiten yksinäisyydessä.
Kai Sadinmaa pyhiinvaeltaa mieluiten yksinäisyydessä.
Pyhiinvaeltajan matkassa.
Lumoavaa tyyneyttä.
Luonnon kauneuden äärellä.
Share