Rotten Sound: ”Daivaus on sallittua, kunhan on maksimissaan 30 sekuntia lavalla”

Rotten Sound: ”Daivaus on sallittua, kunhan on maksimissaan 30 sekuntia lavalla”

Riepu on kesällä 2024 matkalla Tsekkien Obscene Extreme -festareille. Mutta millaista kemuissa on? Antaa Rotten Soundin Keijo Niinimaan kertoa.

Riepu on kesällä 2024 lähdössä Tsekkien Obscene Extreme -festareille – jatkossa OEF – tsekkailemaan meiningit. Grind coreen ja muuhun äärimetalli-, punk- ja hardcore-vetoiseen älämölöön painottuva festivaali syntyi alun perin 1999 järjestäjänsä MiloslavČurbyUrbanecin syntymäpäiväjuhlista, mistä festivaali on jalostunut nykyiseen, kotisivujensa mukaan jopa 20 000 henkeä vetävään muotoonsa.

Koska tiettyjen entisten itäblokkien maiden tapahtumakulttuuriin kuuluu vaatimus jonkinlaisesta ennakkopuffista lehdistöpääsyä vastaan, päätti Riepu ottaa Facebookin Messenger-palvelun kautta välittömästi tähtäimeensä Suomen suurimman ja merkittävimmän grind core -veteraanin – eli 1993 perustetun Rotten Soundin solistin Keijo Niinimaan tentatakseen tätä OEF:stä.

Parhaillaan Niinimaa on Rotten Soundin – tuttavallisemmin Rotiskon – kanssa kiertueella ympäri Iso-Britanniaa, missä yhtyeen voi nähdä vielä seuraavasti.

Mitä mieltä Obscene Extreme -festareista?
– Kovat festarit on. Amfiteatteri toimii ja line-up on aina loistava.

Miten monta kertaa olet esiintynyt OEF:sä?
– Öö, oisko kahdeksan Rotiskoa, yks Morbid Evils, yks Goatburner sekä Nasumin jäähyväiskiertueen keikka.

Mikä erottaa OEF:n muista festareista?
– Kaikkihan on omalla tavallaan uniikkeja. OEF on mun mielestä tosi viihtyisä ja kompakti, vaikka väkeä on jotain 5-10k. Curby ei halua viedä isommaksi, koska toimii noin hyvin.

Onko jotain muistoja, mitkä ovat jääneet OEF:stä mieleen erityisesti?
– Hyvät keikat toki aina, yleisö hienosti messissä. Daivaus on sallittua, kunhan on max 30 sekuntia lavalla ja ei tule monitorilinjan toiselle puolelle.

Mitä kuuluu Rotiskolle? Mitäs kaikkea bändille on luvassa vuonna 2024?
– Vähän rauhallisempi vuosi, mut jotain festareita ja parit rundit.

Milloin sinut nähdään seuraavan kerran OEF:sä? Mitä odotat?
– Vaikea sanoa, ens vuonna aikaisintaan kun nyt on täyttä. Mennään Brutal Assaultiin ja oltiin myös viime vuonna.

Kotisivut:
Rotten Sound
Obscene Extreme Festival

Share