Mikä ihmeen RIEPU – mistä on kysymys?

Mikä ihmeen RIEPU – mistä on kysymys?

MIKÄ IHMEEN RIEPU?

Rievun vastaava toimittaja Nalle Österman esittäytyy Rievun omalla Youtube-kanavalla, mistä löydät jo reilut 1700 videota.

Riepu on toisena pääsiäispäivänä 1. huhtikuuta 2024 avattava matalan kynnyksen suomalainen kulttuurimedia, jonka pyrkimys on nostaa rehellisesti esille, mitä suomalaisessa ja kansainvälisessä populaarikulttuurissa sekä sen marginaaleissa tapahtuu tällä hetkellä.

Wikipedian mukaan toisena pääsiäispäivänä muistellaan sitä, miten ylösnoussut Jeesus ilmestyi opetuslapsille ja häntä seuranneille naisille. Nyt 1. huhtikuuta 2024 muistuttanee tulevaisuudessa Suomen kansaa siitä, miten suomalainen populaarikulttuuri ja kulttuurielämä nousi tuona päivänä orjuudesta, kurjuudesta ja kuolleista. Halleluja!

Riepu ei vierasta populaarimusiikkia, elokuvia, televisiota, teatteria, kirjallisuutta, kuvataiteita, pelejä, matkailua, seksiä, pornoa, sotaa, politiikkaa, uskontoja, terveysasioita, urheilua, rikollisuutta ja ruuanlaittoa – tai mistä nyt päättääkään innostua.

MIKSI?

Viimeisen vuosikymmenen aikana suomalainen kulttuurilehdistö on likimain hävinnyt. Medioita on kuollut ja vielä elossa olevat vanhat brändit näyttävät keskittyvän tätä nykyä tiedotteiden ja somepostausten uutisointiin sekä samojen uutisten kääntämiseen ulkomaisista medioista kilpajuoksupohjalta toisiaan vastaan.

Riepu ei halua eikä aio olla tällainen media.

Rievun pyrkimys on olla matalan kynnyksen moniääninen kulttuurimedia, joka esittelee sellaisia tekijöitä, ilmiöitä ja teoksia, jotka Rievun mielestä ansaitsevat tulla nähdyiksi ja huomioiduiksi, vaikka suomalaiset valtavirtamediat heistä vielä toistaiseksi vaikenevat.

KENELLE?

Tämän päivän mediailmasto tuottaa aivan liikaa sielutonta ja aivotonta hömppää markkinavoimien ehdoilla. Riepu uskoo, että Suomesta löytyy riittävästi ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä sisällöttömään bulkkitarjontaan ja kasvottomaan massaviihteeseen.

Riepua tehdään hengenheimolaisille eli niille, jotka haluavat medioiltaan enemmän sisältöä, intohimoa, inhimillisyyttä, vilpittömyyttä, aitoutta ja suorapuheisuutta. Ennemmin syvyyttä kuin pinnallisuutta. Mieluummin rehellisyyttä kuin mainospuheita.

MITEN?

Riepuun liittyviä ajatuksia on pyöritelty  jo vuosia. Kuten usein on, ovat nämä ajatukset kaatuneet liialliseen kunnianhimoon. Nyt Riepu käynnistyy pienistä ja vaatimattomista perusasioista käsin – eli Riepua puhuttelevista aiheista ja jutuista sekä sellaisista sisällöistä, joita itse haluaa kiinnostavasta kulttuurimediasta lukea. Jostain on aloitettava.

Juttuehdotukset, vinkit, uutiset, tiedotteet ja muu sälä sähköpostitse osoitteeseen riepulehti@gmail.com.

Jos haluat lähteä mukaan kehittämään Riepua, klikkaa tästä ja kerro itsestäsi hieman meille, lomakkeen täyttö vie noin 5–10 minuuttia aikaa: www.bit.ly/riepulehti

www.riepu.fi

Share