Jauri jyrähtää, osa 30: ”Stubb ja Baltian porukkako venäläiset aikoo pysäyttää?”

Jauri jyrähtää, osa 30: ”Stubb ja Baltian porukkako venäläiset aikoo pysäyttää?”

Riepu julkaisee Jauri Varvikon luvalla tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemia vahvoja ja punnittuja puheenvuoroja sodasta ja politiikasta.

Ukrainan sotilastiedustelu sanoo, ettei Ukraina voi voittaa sotaa taistelukentällä. Sota ei yksinkertaisesti lopu, vaikka venäläiset pysäytettäisiin. Sota voi loppua vain neuvottelemalla, sanoo sotilastiedustelun varajohtaja Skibitsky.

Sotilastiedustelu myös tunnusti, että Chasov Jarin menettäminen on vain ajan kysymys.

Tilanne on siis se, mistä olen pitkään jo puhunut: Venäjän voima kasvaa ja Ukrainan heikkenee. Jos länsi tuottaa miljoona tykinammusta, niin Venäjä tuottaa kolme miljoonaa.

Jos Ukraina mobilisoi 10 000 miestä kuukaudessa, niin Venäjä mobilisoi 30 000. Tilanne kääntyy auttamattomasti Venäjän eduksi, askel askeleelta.

Läntiset sotilasasiantuntijat puhuvat tästä koko ajan, nyt myös useat suuret mediatkin.

Venäjän voima kasvaa ja se yrittää kohta suurta läpimurtoa, mutta voimat eivät aivan vielä riitä, joten sen aikaa keskitetään painetta Avdeevkan ja Chasov Jarin suunnilla, odotetaan ukrainalaisten heikkenemistä.

Kuten useampikin länsikenraali on todennut, uudet aseet ja varat auttavat, mutta eivät ratkaise sotaa. 60 miljardia ei riitä, 120 miljardia ei riitä, 250 miljardia ei riitä.

Raha ei ratkaise tätä sotaa.

Poliitikot ja tietty jengi EU:ssa eivät vain suostu asiaa ymmärtämään. Siksi Macron puhuu Nato-sotilaiden lähettämisestä ja Suomikin mainitaan tässä yhteydessä hyvin usein Baltian maiden kanssa.

Sodan alusta lähtien panoksia on koko ajan kasvatettu. Sodan suunta ei muutu hävittäjillä ja Nato-sotilailla.

Jos tavalliset ukrainalaiset näkevät, mitä rintamalla tapahtuu, niin he häipyvät aivan toiseen suuntaan, länteen ja pois. Stubbin ja Baltian porukkako venäläiset aikoo pysäyttää…?

Mitä enemmän Ukrainassa julkaistaan linkittämäni kaltaisia juttuja, sitä enemmän ja nopeammin mielipiteet kääntyvät. Ihmiset eivät halua enää sotia. He ovat kyllästyneitä. He haluavat rauhaa.

Ongelmana on vain Ukrainan hallinto. Se ei suostu Venäjän edessä nöyristelemään. Sen pitää yhä kypsyä ja siihen tarvitaan 60 miljardia ja muutama kymmenen tuhatta kaatunutta lisää. Ehkäpä muutama tuhat kaatunutta Nato-sotilastakin…

JAURI VARVIKKO, 3.5.2024

Jauri Varvikko (s. 1969 Helsinki) on Venäjä-asiantuntija ja lehtikustantaja. Suomen pitkäikäisimmän venäjänkielisen aikakauslehden Spektrin (1997–2010) perustaja. Suomalais-venäläisen koulun oppilas. Opiskellut kansainvälisiä suhteita Kiovan ja Moskovan yliopistoissa.

(Kuvituskuva: © Tasavallan presidentin kanslia, kuvaaja: Jussi Ratilainen)

Share