Miksi Negativen Jonne Aaron kiihottui Axl Rosen kireistä pyöräilyshortseista 2004?

Miksi Negativen Jonne Aaron kiihottui Axl Rosen kireistä pyöräilyshortseista 2004?

Vuosina 2004-2007 tein edesmenneelle Suosikki-lehdelle (1961–2012) kuukausittain ilmestynyttä Raskas sarja -palstaa, missä jututin raskaan rockin suuruuksia eri asioista.

Yksi palstan vakiosioista oli ”MIKÄ VITUTTAA”, mikä nuortenlehden lukijakunnan suojelemiseksi oli salonkikelpoistettu muotoon ”MIKÄ MÄTTÄÄ” ja myöhemmin ”MIKÄ PÄNNII”, luonnollisesti häveliäisyyssyistä.

Koska Rievussa ei tällaisia rajoituksia ole, voimme lukijakuntamme iloksi sanoa rumatkin sanat täällä niin kuin ne kuuluu oikeaoppisesti sanoa – ja vieläpä sensuroimatta!

Kesällä 2004 Jonne Aaron lauloi vielä tukevasti jalka monitorilla Negative-yhtyeen keulilla, kun hän heinäkuisen auringon alla paljasti kolme suurinta vitutuksen aihetta Suosikille Turun Ruisrockissa.

1. Kurt Cobainin itsemurha

– Harmittaa, että siinä meni lahjakas kaveri. Cobainin ansiosta aloin kirjoittaa biisejä, sillä tajusin, ettei Cobainkaan ollut mikään virtuoosi kitaristina. Kitara on minulle vain biisinteon välikappale.

2. John Lennonin kuolema

– Lennonin murhan takia Beatleskin hajosi. Olihan Beatles tosin hajonnut jo aiemmin, mutta tämä pisti lopullisen sinetin yhtyeen tulevasuudelle.

3. Guns N’ Rosesin hajoaminen

– Olisin tahtonut nähdä ja kokea bändin livenä kaikessa loistossaan isolla halli- tai stadionkeikalla. Siis silloin, kun Axl vielä heilui lavalla kireät pyöräilyshortsit jalassaan. Se vituttaa, kun hyvät bändit hajoavat!

Jonne Aaronin luotsaama Negative operoi kymmenisen suomalaisen meikkirockin kärkikahinoissa heti Himin ja The 69 Eyesin vanavedessä, kunnes päätti jättäytyä tauolle 2013 Jonne Aaronin soolouran sekä genren suosion hiipumisen myötä.

Jonne Aaronin lempiyhtyeisiin kuuluva Guns N’Roses palasi solistinsa Axl Rosen johdolla yhteen vanhan soolokitaristin Slashin ja basistin Duff McKaganin kanssa yhteen keikoille ja kiertueille keväällä 2016. Jonne Aaronin luotsaama Negative teki puolestaan hurmoksellisen yllätyspaluun Aaronin 40-vuotispäivillä Tampereen Tullikamarilla 17. helmikuuta 2024.

Share